Julen är en magisk tid på året, en tid då vi ger varandra gåvor.  En del gåvor är enkla och opretentiösa, andra kräver lite mera av oss, när vi ska välja rätt. Det är dem man ser fram emot både att ta fram (köpa eller göra själv) och att ge. Med spänd förväntan ser vi fram emot ögonblicket då presenten öppnas och den vi gett presenten till, ser vad vi hittat på till dem.  Det är ju det, det handlar om, att glädja varandra.

Men ibland kan man fastna lite. Man vill gärna sprida glädje, men är osäker på vad som skulle passa. Till exempel kan det vara svårt att köpa presenter till män. Det mesta handlar om slips, dryckesvaror eller körglädje. Och sport. Men om nu inte det har något intresse? Vad tittar man efter då?

Kvalitet går alltid hem

En personlig present får gärna ha en viss kvalitet, samtidigt som det inte ska vara något man kan hitta i vilken butik som helst. Danska designfirman byRavn har specialiserat sig i den sortens produkter. De tar fram och tillverkar unika produkter i läder och skinn, med personligt tryck på. Namn, enkla budskap och olika symboler är vad du kan få, på dessa stilrena designprodukter. Presenter som kan passa både honom och henne.

För det kan ju vara en lika stor utmaning att hitta gåvor till kvinnor. Presenten till henne är oftast riktade mot yngre kvinnor och handlar om hur man tar sig ut. Exklusiva underkläder, hudvårdsprodukter och dofter. Och saker till hemmet.

Bjud på dig själv

En annan möjlighet är att bjuda på en upplevelse ni har tillsammans. Bjud din favoritmoster på en spahelg, bara ni två. Eller en helkväll med bio och middag på en bra krog. Den tid man tillbringar tillsammans kan vara mera värd, än alla prylar i världen.