Köpenhamn är en mysig hamnstad som har något att erbjuda alla. Det är mycket blandat av olika folk, med olika intressen, här. Det finns något för alla, stora som små. Det finns mycket att göra i Köpenhamn:

Dyrehaven
Varför inte packa en picknickkorg och besöka Dyrehaven? Det är en härlig park öppen för alla. Här finns grönytor att sitta på med en filt och picknickkorg. När ni fikat klart kan ni gå runt i parken, Bakker, och kolla på alla spel och åkattraktioner. Det kostar inget att besöka parken, inga inträden, så hit kan du komma så ofta som du vill.

Amager strandpark
Ännu en toppenplats att ta med picknickkorgen till. En underbar strand som ligger bara 5km från centrala Köpenhamn. Besöker du Köpenhamn i sommartid ska du absolut ta dig tid att slappna av här en stund. Förutom att sola, bada och ha picknick finns här ofta många andra saker att hitta på. Du kan hyra segway, vindsurfa och mycket annat. Detta är sommartid en naturlig mötesplats där det alltid händer massa olika saker. Du kommer garanterat inte ha tråkigt.

Nyhavn

Nyhavn är ett jättemysigt område vid den gamla hamnen. Här är en härlig samlingsplats på kvällen, då det finns gott om bra och mysiga restauranger här. Efter en dag på Ströget, eller sightseeing, så kan det vara skönt att slå sig ner och njuta av god mat och en kall god dryck. Här kan du sitta och samtala med vänner, eller bekanta dig med danskarna som även de ofta besöker Nyhavn.

Äta gott

Du får ju inte missa att äta Danmarks nationalrätt när du är här, nämligen Smörrebröd. Många har nog hört namnet, men alla kanske inte vet vad exakt Smörrebröd faktiskt är. Det är nämligen en smörgås. Ofta är den ganska står och serveras på många ställen som en huvudrätt. Den består oftast av en tjock skiva fullkornsbröd, och vad det är på den kan variera i oändliga konstruktioner.

Det finns som sagt mycket att göra i Köpenhamn.