Det finns många andra resmål än populära Thailand och Grand Canaria.  Har du t ex. funderat på att åka till sagoön ute i Atlanten? Island, vårt femte nordiska land med sin helt unika natur och en historia som talar direkt till oss nordbor? Island är så nära till hands, att vi ofta glömmer det. Om vi ska ta fram tre riktigt frestande resmål, på Island bland allt som bjuds här, får det nog bli dessa:

  1. Den blå lagunen
    Förmodligen den mest kända av alla attraktioner på Island är den blå lagunen. Det är ett geotermiskt spabad med varmt havsvatten, vars turkosa färg är helt enastående.  Vattnet innehåller silica och andra mineraler och påstås ha hälsomässiga fördelar.
  2. Viking World Museet
    En riktigt tidsresa är vad du kommer att uppleva här. Utöver en rekonstruktion av ett vikingaskepp som du kan vandra runt i, finns det även ett avsnitt med vår nordiska mytologi och en vikingalekplats.
  3. Djúpalón strand i Snæfellsjökull Nationalpark
    Kanske har du sett bilder på den dramatiska svarta sanden och de fantasieggande klippformationerna? Det här är en av de bättre stränderna, vad gäller legender och myter. Den är också lätt att komma åt, med asfalterad väg ända fram.

När det gäller ekonomin, ska du ta med flyg, hotell och olika transporter på ön. Förutom maten förstås, och vad du kan tänka dig att spendera på souvenirer eller Reykjaviks pulserande uteliv. Funderar du på att låna, kan du läsa mera här. Du kan hitta flygresor från Stockholm till Reykjavik på mellan 2000 och 4000 kr per person, om du söker på nätet. Det går även flyg från Göteborg. Från flyplatsen tar du flygbussen till bussterminalen i Reykjavik. Härifrån kommer du lätt vidare. Ett litet tips här är att ta den flygbuss som går via just den blå lagunen. Kan du tänka dig en bättre start på ditt Islandsäventyr?