I ett land inte så långt bort hittar du en kulturell smältdegel av allt det bästa från Nordeuropa, Östeuropa och Centraleuropa. Detta land ligger bara en färjetur bort – vi talar givetvis om Estland. Detta baltiska land ligger så nära, men är av oss svenskar en bortglömd pärla, trots att landet har en lång historia av nära förbindelser till Sverige. Längs landets norra och västra kustområden finns än idag små samhällen bebodda av estlandssvenskar, vilka är en officiell minoritet i landet.

 

Estland är inte bara geografiskt och kulturellt nära besläktat med Sverige, det är också ett otroligt prisvärt och budgetvänligt resmål. Hoppa på färjan till Estland och upptäck denna bortglöma pärla i Östersjön!

Tallinn – Europas mest prisvärda resmål

Enligt Lonely Planet, en av världens största utgivare av resehandböcker, är Estlands huvudstad Tallinn Europas mest prisvärda stad att resa till. Lonely Planet säger att staden kompakt, fashionabel och budgetvänlig, och vi kan inte annat än att instämma. Här är det mesta billigt; boende, restauranger och upplevelser. För oss som bor i grannlandet Sverige är dessutom själva resan dit billig. Ett av de vanligaste resesätten, och oftast det överlägset billigaste, är med färja till Tallinn, men landet är också lättåtkomligt med flygplan.

 

Tallinn bjuder på såväl billiga vandrarhem som lyxiga hotell till riktigt bra priser. När det kommer till maten är det förutom billigt även väldigt diverst: här hittar du allt från hippa foodtrucks och restauranger i stadsdelen i Kalamaja, till traditionell mat från den baltiska regionen i det oerhört pittoreska Gamla Staden.

Sparesor till Estland

Estlands kustområden har blivit ett populärt resmål för spaturister. Framförallt runt staden Pärnu finner du många förstklassiga spahotell- och resorter där du kan skämma bort dig rejält för en billig peng. Ligg på massagebänken och få en skön behandling, eller njut av ett glas bubbel i jacuzzin medan du ser solen gå ner över Östersjön.