Det finns en del tips, som kan vara bra att känna till ifall du är reslysten. Om främmande kulturer och varmare breddgrader frestar, känner du säkert till att sitta och längta med precis för lite på kontot för att kunna förverkliga önskemålen. Om du har möjlighet att vara flexibel kan du spara en slant här.

Tänk på att alla hemsidor använder sig av kakor för att spåra dina aktiviteter. Om du söker på samma destination på samma sida flera gånger, så känner sidan av detta. Verkar priset öka lite grann för varje sökning? Det behöver inte vara så att de billiga biljetterna redan sålts. Nästa gång du ska söka på en resa, prova ett inkognitofönster och sök i privatläge. Ett litet trix för att vara säker på att alltid få de lägsta priserna när du söker. Ett annat sätt är att söka på den andra nordiska sidorna. Ibland är det billigare att flyga från Oslo. Bor du i Göteborg kan det vara värt att ta med.

Du kan spara tid på att använda dig av sökmotorer. Det finns flera olika och det skiftar lite vilka av dem som klarar av att hitta de billigaste priserna. Har du möjlighet att resa i lågsäsongerna kan du spara riktigt mycket på det. Kan du sedan åka iväg på en tisdag, sägs det att du kan få de allra billigaste flygbiljettspriserna då.

Specialerbjudanden

Flera flygbolag lanserar specialerbjudanden som man ska vara lite snabb för att kunna ta del av. Den här sortens erbjudanden är tidsbegränsade, så du måste beställa biljetterna inom en viss tid. Kanske har du lagt undan, men har inte helt tillräckligt. Det kan vara de sista tvåtusen som fattas, och hade erbjudandet kommit en månad senare hade du haft hela budgeten på plats. I det läget kan det vara värt att fundera på att låna pengar.