I vardagens stress och ångest kan det enkelt hända att man hoppar över att ta hand om sig själv när det gäller kropp och hud. Om man glömmer att slappna av och går djupare in i de rutinerna som man alltid gör så kan man lätt känna sig inlåst och obekväm i sin egen kropp och uppleva vacklande självkänsla.

Det är helheten som räknas – både det yttre och inre

Ett sätt som många tycker att de känner sig inlåst i sin egen kropp på är om detaljer som hud, hår, kläder, frisyr och kläder inte funkar som det brukar.

Det kan finnas många orsaker till detta, men ofta är det på grund av att de dagliga rutinerna i förhållande till hudvård och klädsel genomförs för snabbt. Om du t.ex. inte kommer in på djupet med din dagliga rengöring av ansiktet eller hårtvättningen i duschen så fylls det på med flera lager av smuts och döda hudceller som gör att du verkar se grå ut OCH gör att du mår dåligt.

Skrubba dig till rätt väg

Ett bra sätt att rengöra kroppens yttre på är att göra en ordentlig skrubbning. Det kan göras i duschen och du kan göra din kroppsskrubb själv. Du behöver bara en gång havssalt, lite olivolja och eventuellt en mysig honung. Blanda massan i en kopp och ta den direkt in i badrummet. Ta dig god tid på dig att skrubba dig ren och rengör huden samtidigt som du tar bort döda hudceller och lämnar huden mjuk. Dessutom ökar det också blodcirkulationen i ansikte, ben, rygg och armar.

Håret kan också få sig en omgång för här är blodcirkulationen också både bra för hårväxt och friskare, vackrare och glänsande hår. Avsluta gärna badet med en iskall dusch, följt av hårvitaminer från HairLust. Då blir håret välskött!

Bättre kontakt med beröring och massage

Om du har riktigt bra kontakt med din kropp borde du prova på en slags kroppsterapi. Ta några minuter på morgonen medan kaffet brygger eller sminket sätter sig och sträck ut dig på vardagsrumsgolvet.

En bra övning är att göra på morgonen är den bra gamla McKenzie-övningen, som också är bättre känd som sälen eller svanen. Här ligger du på magen med båda handflatorna placerade mot golvet under skuldrorna. Andas in och lyft på överkroppen så att du känner ett bekvämt tryck ner i ländryggsmusklerna. Efter att du hållit positionen i 5 till 10 sekunder ska du andas ut och låta ryggen och magen sänkas mot golvet medan du fortfarande sträcker armarna ned mot golvet.

Denna övning är bra för de som har ryggsmärtor, vilket är vanligt i vardagen. Det sänker trycket på ryggen och ger rörlighet under resten av dagen.

Kroppsterapi

Alternativt kan du gå på kroppsterapibehandling. Här kommer mani allvar i kontakt med sinkroppgenom kroppsutveckling. Här kan din behandlare ge dig många kvalificerade svar på varför du känner som du gör i din kropp, och varför du har smärta och kramper.

Här arbetar du med hela kroppen och sammanhanget mellan psyken och kroppens leder och muskler. Det är ett unikt sätt att få insikt i din egen kropp och få bättre kontakt med den. Din vardag blir enklare och du blir mer positiv och energisk.

Det är viktigt att ta en paus från en upptagen vardag någon gång då och då. Kom därför ihåg att prioritera din semester, oavsett om det är en golfsemester med Golfbreaks eller en charterresa till Spies.