Har du funderat på att köpa nya fönster med spröjs eller att köpa spröjs till dina befintliga fönster? Fönster är en vacker dekoration i huset och de blir ännu snyggare med spröjs. Fönster kan levereras med spröjs eller också kan du köpa till lösa fönsterspröjs till dina fönster. Med spröjs på dina fönster får ditt hus en underbar känsla och karaktär.

Skulle du vilja förbättra dina fönsters utseende? Om du vill ge dina nuvarande fönster ett varmare och trevligare utseende så är spröjs en bra idé. Med spröjs på fönstren så får hemmet en mer gammaldags känsla och dessutom mer karaktär. Spröjsen är både enkla att montera och enkla att ta bort.

Montera spröjs

Hur gör man för att montera spröjs på fönster? Generellt så brukar det gå till så att man monterar ihop spröjskombinationen och håller den mot fönstret. Sedan kontrollerar man att clipshållarna hamnar rätt mot glaslisten. Efter det är det dags att markera var på listen clipsen ska sitta. Att montera spröjs tar inte särskilt lång tid och du får en trevlig fönsterdekoration. De flesta klarar av att montera fönsterspröjs på egen hand.

Spröjs i flera olika material

Spröjs finns i flera olika material, till exempel PVC eller obehandlat furu. PVC kräver nästan inte något underhåll alls mer än att man tvättar det då och då. Spröjs i trä behöver målas eller lackas innan de monteras. Hur mycket underhåll med ny målarfärg som krävs skiljer sig från fall till fall. De avgörande faktorerna är fönstrets placering och vilket väder som fönstret utsätts för.

För dig som eftersträvar den lantliga känslan i ditt hus så är spröjs ett bra sätt att komma närmare det. Spröjs passar bra till de flesta fönster och till de flesta hus, men rådgör gärna med fönstertillverkaren innan du lägger din beställning. Med spröjs på ditt hus så kommer du kunna njuta av dina vackra fönster och känna att du har fått till en vacker och lantlig känsla. SparFönster säljer bland annat fönster med spröjs. Läs mer om våra billiga fönster.