En vanlig föreställning är att SMS lån kräver en inkomst för att de ska beviljas, något som inte alltid är sant. Som med mycket annat beror det på vilken långivare du vill låna från, alla har olika regler. Men svaret på rubriken är alltså nej, långt ifrån alla långivare kräver att du har en fast inkomst.

 

Ibland är ett SMS lån det enda alternativet, och faktiskt en bra ide för dig, även då du inte har en fast inkomst att luta dig emot. Så länge du har kontroll över din ekonomi och är säker på att du har möjligheten att betala tillbaka pengarna som krävs inom angiven period så är det generellt sett inget problem. Sms lånet är då ett bra verktyg för att tillfälligt hjälpa dig ur en ekonomisk svårighet.

 

Det finns också vissa långivare som ställer krav på en inkomst, men däremot ej specificerar vilken typ av inkomst kraven gäller för. Om man tidigare haft problem med att få låneansökan godkänd på grund av för låg inkomst kan andra långivare ha andra regler och göra att du kan få ett godkänd smslån trots allt.

 

Ett smslån utan en fast inkomst kan jämföras med att låna pengar med en betalningsanmärkning. Vid båda tillfällen ligger ofta en ekonomisk knipa/svårighet bakom, och man har svårt att komma ur situationen utan utomstående finansiell hjälp.

 

Alltså, det är fullt möjligt att ta ett lån utan en fast inkomst, det handlar om att söka runt bland olika långivare och se vilka villkor respektive aktör har. Något som däremot är svårt om inte omöjligt, är att låna pengar kravlöst. Med ett krav menas de lånekrav som ställs på dig som lånetagare gentemot långivaren. Vanligtvis finns det alltid något krav som behöver uppfyllas, krav som kan vara hårdare eller generösare beroende på långivare och din situation. Vissa långivare ställer endast krav om att man ska vara minst 18 år gammal samt inte har en aktiv skuld hos Kronofogden. Hos dessa långivare finns god möjligheter att få igenom ett godkänt smslån.