Är du en person som gärna odlar och njuter av växternas grönska? Älskar du din trädgård och spenderar du långa mysiga timmar med händerna nedgrävda i jorden med ett mål i sikte, nämligen att göra det bästa av den? Bra! Då är du en av många som söker bra alternativ till växter som frodas, ser fräscha ut och belönar all din möda med sin grönska. Du kan köpa lagerhägg både i en fysisk butik eller på nätet.

Lagerhägg är då en utmärkt lösning. De är en av de mest populära arterna av häckväxter av många orsaker. Vilka kan du kanske fråga dig? Det berättar vi i nästa rubrik.

Varför lagerhägg?

Varför bör du välja lagerhägg om du är en ivrig trädgårdsmästare.

Först och främst är de lätta att sköta, odla och ifall det inte skulle räcka så är de väldigt toleranta mot det hårda svenska klimatet.

Lagerhägg utmärker sig med sin stora härdighet och kan frodas och växa utan några större problem i de flesta förhållandena.

Med sina evigt gröna blad med glansig yta tillför lagerhäggen en fräsch och fin känsla i din trädgård. Med sin snabba tillväxt och kompakta utseende är dem utan tvekan ett utmärkt val både som balkongväxt eller i trädgården.

Råd och tips vid plantering

När plantera lagerhägg och vad ska du tänka på ifall du väljer just den typer av växter? Den allra bästa tiden för att plantera är under hösten. Observera att lagerhägg inte trivs bra i vattensjuk jord utan i mer rimliga förhållanden, däribland även i lera. Plantera gärna i jord som du blandar med gödsel. Självklart, gäller det att vattna plantan ordentligt efter att du planterat den. Om hösten är inne när du gör det och regn inväntas så kan du låta naturen vårda den men har du valt en torrare period så bör du absolut vattna själv.