Är du på väg att starta företag? Grattis! Det finns många stora fördelar med att vara egenföretagare. Du kan styra över din egen tid och i hög grad själv välja hur din verksamhet ska utvecklas. Dessutom har du möjlighet att anställa personal och låta ditt företag växa. Möjligheterna är oanade när det gäller vad du kan åstadkomma. På det sättet finns det inga egentligen gränser för möjligheterna när det gäller ditt företag. I den här artikeln kommer vi titta närmare på vad du ska tänka på när du ska starta företag och hur du kan komma igång med finansieringen av starten. Så läs vidare om du är intresserad av att lära dig mer!

En affärsidé och möjlighet att starta

Det första du behöver när du ska starta ett företag är en idé kring vad verksamheten ska gå ut på. Det behöver inte vara något unikt eller jättespeciellt. Det räcker med att det finns efterfrågan på dina produkter eller tjänster. För att komma igång kan du låna pengar snabbt. För beroende på vilken bransch du ska ge dig in i så kan det behövas ett litet startkapital. Tänk på att jämföra olika banker och långivare innan du väljer vilket lån du ska ta. Dessutom är det bra att titta på totalkostnaden för lånet inklusive eventuella fakturaavgifter. Kom ihåg att du behöver vara säker på att du kan betala ränta och amortering innan du tar ett lån.

Kom igång med formaliteterna

Sedan är det dags att skriva en affärsplan och skicka in en ansökan till Skatteverket om f-skatt. Du kan ange att du kommer göra 0 kr i vinst första året så slipper du betala in preliminärskatt i förväg första året. Gör du trots allt en vinst så ska du istället betala in skatten efter att du har deklarerat.

Sedan kan det vara läge att registrera ditt bolagsnamn hos Bolagsverket – särskilt om du har ett unik namn som du vill skydda. När du väl kommit igång med formaliteterna är det dags att sätta igång med marknadsföringen. Även här kan det vara bra med lite startkapital och ett lån.

Marknadsför din firma

Du kan börja med att marknadsföra på Facebook och skapa en gratis hemsida. Det är enkelt att komma igång med den typen av marknadsföring och den behöver inte kosta alls mycket. Sedan kan det vara läge att annonsera i någon lokaltidning eller liknande för att få fler kunder. I takt med att du börjar få kunder och de är nöjda med dina produkter eller tjänster kommer förmodligen ryktet sprida sig av sig självt.

Men ge inte upp om det är lite trögt i början. Det kan det vara för alla. Då gäller det att vara uthållig och tänka på fördelarna som finns med att driva ett eget företag. Du får vara din egen chef och kan välja själv hur du vill lägga upp ditt arbete. Dessutom kan du jobba när och var du vill.

Lycka till med att starta företag!