Säg att du driver ett eget företag som producerar och säljer snickerier. Det kan vara till exempel dörrar och fönster. Dessa produkter är betydligt mer avancerade än vad de flesta personer tror och det krävs utbildning, erfarenhet, rätt material och rätt verktyg för att producera dem med den kvalitet som kunderna kräver.

För att utveckla ditt företag kanske du behöver investera i ny utrustning med jämna mellanrum. Ett exempel kan vara att du behöver köpa en fullt datoriserad svarv. Med en sådan svarv kan du producera de insatsdelar du behöver till fönstren och dörrarna snabbare och med mindre fel vilket gör att du sparar pengar och kan bli mer konkurrenskraftig jämfört med dina konkurrenter.

Vad ska du använda utrustningen till – Har den strategisk betydelse

Det är viktigt att tänka igenom en investering noggrant innan du genomför den. Kommer du verkligen att tjäna så mycket på den nya maskinen att det kan motivera det pris du betalar för den? Under hur lång tid kan du skriva av den? Behöver den underhåll som också det kostar pengar?

Viktigt att tänka på vid köp av kapitalvaror

Det finns ett antal saker du bör ha i åtanke vid köp av maskiner:

  • Var får du bästa möjliga pris?
  • Under hur lång tid kommer maskinen fungera?
  • Kan du få rätt underhåll även om du köper maskinen utomlands

Finansiera din investering

Det kan kosta stora pengar att köpa ny utrustning. Du kan därför mycket väl behöva låna pengar för köpet. Du kan då glädja dig åt att det finns mycket bra lösningar för finansiering av kapitalvaror till företag. En vanlig låneform är sms lån. Dessa är lätta att söka och du kan ta dem privat för att sedan skjuta in dem i företaget. Det finns också många bra tjänster som du kan använda för att hitta det förmånligaste smslånet.