Det finns många olika sätt att spara pengar på i vardagen. Vill du spara pengar på tråkiga grundläggande saker så kan du kanske använda några av förslagen i den här artikeln. Läs mer och bli klokare på vilka små justeringar du kan göra för att spara en slant här och där i vardagen. Många bäckar små, som man säger.

 

Köp kompatibla bläckpatroner

Har du en skrivare hemma som du använder aktivt? I så fall kan det vara en bra idé att överväga om det fungerar lika bra med kompatibla dvs. icke orginella bläckpatroner. De fungerar precis lika bra som orginalen och i de flesta fall får du faktiskt mer för pengarna än om du köper orginalpatroner. Bäst av allt är dock att de är billigare. Du kan bland annat få bläckpatroner till Epson-skrivare.

 

Handla inte på tom mage

Det är riktigt riktigt dumt att handla mat på tom mage. Varför? När du är hungrig får du lågt blodsocker. Kroppen försöker då signalera till dig att den behöver bränsle och att blodsockret ska upp. Därför blir du sötsugen. För att kroppen vill få i sig någonting som snabbt höjer blodsockret. Om du handlar när du är hungrig riskerar du att lägga en massa onödiga saker i inköpsvagnen som du faktiskt inte behöver. Saker som din kropp just då skriker åt dig att den vill ha. Så kallade impulsköp. Den största boven när det kommer till överkonsumtion. Därför bör du alltid se till att ha ätit innan du åker och handlar. Att ha en frukt i väskan för nödsituationer som denna, kan spara dig många hundralappar i veckan.

 

Gör en matplan

Precis lika dumt som det är att handla på tom mage, är det att  köpa mat för dag till dag. Gör en matplan över kommande vecka och handla allting på en gång. På så sätt spar du både tid och pengar. Dels eftersom du inte behöver fundera på vad du ska laga. Och dels eftersom du slipper små, onödiga utgifter som lätt hamnar i inköpsvagnen.

 

Skippa bilen

Det är dumt att använda bilen för mycket. Försök att cykla istället. Det är både bättre för dig och för miljön. Går det kanske att åka till jobbet tillsammans med någon kollega? Visst är det skönt och smidigt med bil men du kan som sagt spara en hel del om månaden genom att låta bilen stå.