En värmepump kan vara en extra värmekälla i sådana utrymmen till vilka värmen inte går helt in. Du kan spara betydliga summor på värmeräkningen, till och med upp till 40% i jämförelse med en vanlig air conditioning unit. En värmepump är en bra combination med redan existerande värmekällor som element, öppen spis osv.

Om du vanligvis värmer med traditionella värmekällor sådana som element så har du säkert ibland upplevt lufen som tung och torr. Vid installering av värmepump kommer du att uppleva en helt ny sort värme, mer naturlig och behaglig och även högre luftfuktighet. En luft till luft värmepump kan värma upp rummet till denönskade temperatur utan obehaget som dåligt innomhusklimat kan ge. En värmepump kan alltså både ge bättre inomhusklimat,  motverka fukt och ge er en betydlig besparing på värmeräkningen.

Det finns värmepumpar tillgängliga som kan fjärrstyras, och vissa modeller har även möjlighet föövervaking från din smart-phone.

Nar ni har tagit beslutet att köpa en värmepump, är det viktigt att noggrant överväga den perfekta placeringen i rummet. Till exempel borde man inte ställa värmepumpen brevid sovrummet för den kan avge ljud, och den innre delen av värmepumpen borde placeras förhållandevis centralt i huset så att värmen lätt kan spridas ut till flera rum.

Vi rekommenderar att fråga en konsult eller försäljare om råd för att hitta den perfekta lösningen för dig. Värmepumpen behöver ström for att arbeta men den avger dubbelt så mycket energi som den använder.

För att installera värmepumpen riktigt är det viktigt att en auktoriserad intallatör installerar värmepumpen och inte att du själv gör det.

Du kan verkligen spara mycket pengar, men den optimala lösningen beror på hur ditt hus eller lägenhet är inredd, hur gammal den är, vilket värmesystem du har idag och så vidare. Du kan verkligen spara mycket, sa kom igång och installera din värmepump nu och var glad när du får din nästa värmeräkning.