Om du är sjuk idag kan du välja mellan att antingen klä på dig och släpa dig iväg till apoteket eller att handla på nätet. Trots att i stort sett alla apoteksprodukter finns online så är det många som väljer att handla i butiken. Kanske för att det är ett akut behov som ska täckas. Det går ju vanligtvis inte att planera att man ska bli sjuk. Men har man framförhållning går det att köpa och förvara där hemma till den dagen produkten i fråga behövs.

 

Fler konkurrenter ger bättre priser

Att handla receptfria läkemedel eller apoteksprodukter i butiken är oftast inte den billigaste lösningen. Det finns fler alternativ för att få samma eller liknande produkter på nätet och ofta till ett lägre pris än på apoteket. Handlar du online slipper du samtidigt vänta i kö.

Priset på receptfria läkemedel är generellt tämligen fast. Det beror delvis på att det är flera stora konkurrenter på marknaden (fler än när det gäller receptbelagd medicin). Fler konkurrenter innebär ofta ett mer gynnsamt pris för konsumenterna, som annars kan gå någon annanstans för att köpa den produkt de behöver och till ett bättre pris.

Var med och pressa priset

Mecindo är ett onlinepotek vars utbud sträcker sig från behandling av liktornar(med produkter från Scholl) till blodtrycksmätare, vitaminer och rökstoppmedel. Här är priserna över lag lite lägre än på apoteket. Skulle du hitta en produkt ute på marknaden som du tycker är för dyr, kan du kontakta webbshopen så försöker dem se om de kan införskaffa produkten billigare. På så sätt kan du själv vara med och hjälpa till att pressa priset på marknaden. Smart va!?

Så även om du tror att priserna på receptfria läkemedel och apoteksprodukter är fast, så går de ofta att hitta lite billigare om du kikar efter dem online.