Den viktigaste orsaken till att allt fler skaffar sig en dagbädd är förstås den mångsidighet som den här möbeln besitter. Det är både en stilren och snygg soffa och en bekväm och praktisk säng. På en del dagbäddar har även utrymmet under den utnyttjats. Här kan man både hitta förvaringsutrymme till sängkläder och i andra fall en extra rullsäng. En rullsäng är, precis som det låter, en extra säng med hjul på, som kan rullas in och ut under dagbädden. Självklart är det inte alla dagbäddar som har dessa extra funktioner i form av förvaring eller extra sovmöjlighet. Andra går mera efter det enkla uttrycket och här hittar du endast stilrena ben under sängen. Det är en ren smaksak vilket man föredrar här.

Vad ska man annars tänka på?

När du tittar på en daybed, som det också kallas, är det viktigt att du känner av madrassen. Du väljer förstås madrasstyp och -fasthet som du själv tycker känns bekväm. Om det är meningen att dagbädden ska användas ofta är det viktigt att köpa en madrass av hög kvalitet. Vi är alla olika och medan några föredrar en mjuk bädd är det andra som föredrar en mera fast. En dagbädd ska även fungera som en soffa, och här får vi nog säga att det är bättre att välja en mera fast modell.

Vilke stil har du annars i det rum, där du ska placera dagbädden? Är det ett funktionellt kontor, eller ett mera hemtrevligt samtalsrum? Utöver vilken modell du väljer på daybedden, kan det vara värt att fundera på om den ska stå helt ren eller du eventuellt vill ha ett skyddande överkast och några extra kuddar till den. Det kan både förlänga dess livstid och skapa lite extra bekvämlighet. Det är dock en ren stilsak. I det funktionella kontoret, verkar ett överkast istället vara lite onödigt.